SELAMAT DATANG KE 1PITAS

SELAMAT DATANG KE 1PITAS
PETA SABAH JALAN MENUJU KE PITAS

About Me

Foto saya
Anak Watan Pitas kelahiran Pinggan-Pinggan(1965). Pendidikan Awal di SK.Pinggan-Pinggan(1971) Ke SMK.Abd.Rahim Kudat(1977), Ke Kent College Tuaran(1983), Ke USM,P.Pinang(1997) & ke UPM Serdang (1999).

Anda Pelawat Ke:

Utusan Online

Followers

Bapa Kemerdekaan Negara

Bapa Kemerdekaan Negara
Tunku Abdul Rahman

Bapa Kemerdekaan Sabah

Bapa Kemerdekaan Sabah
Tun Datu Mustapha

PEKA TERHADAP ISU SOSIAL

Dicatat oleh Julkipli Sukur Jumaat, 26 Jun 2009

Peka Terhadap Isu Sosial bermaksud Masyarakat yang prihatin terhadap persoalan yang berkaitan dengan alam sekitar dan berusaha menyelesaikannya. Masyarakat yang prihatin amat perlu dalam pembentukan budaya Masyarakat Penyayang.

Amalan Masyarakat Perihatin:
* Mengambil berat tentang isu-isu yang berlaku di kawasan dan sama-sama berusaha untuk menangani masalah yang melanda.
* Mengambil tahu akan kesusahan ramai dan berusaha untuk memberi pertolongan
* Bersedia berganding bahu dan menghulurkan khidmat bantu
* Sentiasa melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti kemasyarakatan

Sebagai Anak jati Pitas marilah kita sama-sama amalkan semangat prihatin terhadap apa jua persoalan dan isu-isu di bumi Pitas yang dilabelkan sebagai kawsan termiskin. Mari sama sama kita melakukan sesuatu yang baik baik demi keharmonian hidup masyarakat di Pitas.

2 ulasan

  1. Penulisan berkaitan artikel ini mempunyai makna yang mendalam. Saya memuji kepada penulis ini atas keprihatinannya terhadap isu ini di Pitas dan saya sangat tertarik kepada poin nombor 4 itu. Saya rasa perkara ini dan banyak topik yang penting boleh dibincangkan dengan lebih lanjut lagi di laman web orang pitas di http://pitasonline.net. Saya masih belum melihat kelibat Anak Watan Pitas di sana. Marilah kita sama-sama sentiasa melibatkan diri dalam aktiviti-aktivit kemasyarakatan di sana..

    p/s : saya pun baru mendaftar di sana..

     
  2. Unknown Says:
  3. ssd固態硬碟 外接式硬碟 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 External Storage Solid State Drives 關島機加酒 關島婚禮 關島蜜月 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 巴里島旅遊 巴里島spa推薦 巴里島機票 巴里島行程推薦 記憶體 情趣用品 情趣用品USB Flash DrivesMemory Cards 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 投資美國物業 美國租金報酬 美國房屋買賣 房地產投資說明會 美國房地產 美國置產須知 美國房屋物件 SD記憶卡 隨身碟 高雄當舖 高雄汽車借款 高雄機車借款 高雄房屋二胎貸款 高雄汽機車免留車

     

Catat Ulasan

KATA HIKMAT

"Kalau kamu menjadi pohon kayu, jadilah pohon-pohon yang tumbuh gagah di rimba seperti Cengal, Merati, Merbau dan Jati yang hidupnya sentiasa bersaing dan berjuang dengan pohon-pohon lain untuk mendapatkan tempat yang kukuh dan terjamin. Sebaliknya janganlah menjadi pohon bunga yang ditaman di dalam pasu yang sentiasa mengharapkan supaya disiram dan dibajai. Jika tidak ia akan menjadi layu dan seterunsnya akan mati." ( Za'aba)

GOTONG ROYONG

GOTONG ROYONG
DI KG.PINGGAN-PINGGAN

ZIARAH KE KG.LIU DARAT

ZIARAH KE KG.LIU DARAT
DI RUMAH MANTAN K.A.N NORDIN RUMIMBU

JEJAK PITAS

JEJAK PITAS
BERSAMA PENDUDUK KG.SUNGAI ELOI PITAS

BERSAMA PENDUDUK DI KG.PANDAN MANDAMAI

BERSAMA PENDUDUK DI KG.PANDAN MANDAMAI

MASUK KAMPUNG

MASUK KAMPUNG
BERSAMA PENDUDUK DI KG.UNGKUP PITAS

Senarai Blog Saya